Feeds:
Написи
Коментари

Archive for Јуни 10th, 2007

Многу-многу интересен (поправедно би било да кажам потресен и отрезнувачки) текст на бугарскиот богослов Андреј Романов во врска со едно несекојдневно собитие во неговиот град. Не можев да се воздржам, а да не го објавам на блогот. Жалам што не го објавувам преведен на македонски јазик, но просто немав време да го преведам. Текстот е објавен на порталот pravoslavie.bg, на адресата http://pravoslavie.bg/content/view/7343/162/, по што следуваат дузина коментари, кои се подеднакво интересни како и самиот текст.  

(more…)

Read Full Post »