Feeds:
Написи
Коментари

Archive for Октомври 19th, 2007

schwar.jpg

Гувернерот на Калифорнија актерот Арнолд Шварценегер на голема врата ги воведе хомосексуализмот, бисексуализмот, трансексуализмот (итн.-сексуализмот) во калифорниските училишта. Законот кој тој го потпиша на 12. октомври ја забранува училишната употреба на термините „мама“, „тато“, „маж“, „жена“. Понатаму, забрането е било какво негативно конотирање на „алтернативните начини на сексуален живот“. Од училишната програма ќе бидат исфрлени сите текстови кои го карактеризираат бракот како „институција помеѓу маж и жена“, или кои полот на детето го ограничуваат само на „машки“ или на „женски“. Новите текстови подробно ќе ги опишуваат другите сексуални определби, а во предметот „сексуално“ воспитание ќе биде вклучен детален опис на промена на полот. Сите школски и предшколски институции ќе треба да се прилагодат на овој кодекс. Во спротивно ќе бидат отстранети од државниот буџет. Мерките звучат крајно ригоризно, на пример: во случај да родител во присуство на наставникот му каже на детето дека бракот е само за личности од различен пол, може да биде тужен за “сексуално вознемирување“!

(more…)

Read Full Post »