Feeds:
Написи
Коментари

Archive for the ‘Коментари’ Category

Не знам за вас, мене ми е доста баклава за целава претстојна година! На страна баклавата, луѓето на кои им го честитав нивниот празник искрено се израдуваа. Честитањето на верски празник на наш ближен кој е припадник на друга религија не претставува празнување на тој празник, туку е празнување и уважување на личноста на ближниот. Во крајна сметка, тоа е прекрасен начин да го сведочиме Христовиот мир меѓу оние кои не се членови на Црквата. Следствено, нема место за обвинувањето дека го изневеруваме Евангелието кога се однесуваме пристојно и домаќински (како што впрочем векови на назад се однесувале нашите воспитани чукундедовци, кои можат да ни бидат само пример за православно живеење)

(коментирано на: https://www.facebook.com/evropska.eparhija/posts/336739163127441?comment_id=1588546&notif_t=like)

Read Full Post »